Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodifestivalen slår mot Örebrogalan

Artikel 4 av 107
Örebro 750 år
Visa alla artiklar

Färre än tidigare år kommer på årets Örebrogala. Konkurrens från bland annat Melodifestivalen gör att företag tvingats välja.

Annons

På torsdag arrangeras Örebrogalan för sjunde gången. På förmiddagen presenteras flera av de nominerade företagen och på kvällen kommer pris att delas ut i tolv olika kategorier. Temat för galan är Tillbaka till framtiden, som en blink till Örebros 750-årsfirande. Det kommer att märkas i programmet, som tar sin utgångspunkt år 1854 och slutar 2065.

I år är ungefär 500 personer anmälda till kvällens gala, mot tidigare då det varit mellan 600 och 700.

– Det har sjunkit lite i år. Det beror på att det händer så mycket just nu. Redan när det stod klart att Melodifestivalen skulle komma till Örebro förstod vi att det skulle bli färre deltagare på Örebrogalan, säger Alf Lindblad, evenemangssamordnare på Örebro kommun.

Krävs ett nytt koncept?

– Så har vi inte känt, men vi kommer att göra en utvärdering precis som vanligt och titta på hur vi går vidare.

Vänsterpartiet är kritiskt till galan och menar att det enbart brukar vara män som vinner. Lindblad säger att det är flest manliga prestationer som föreslås av allmänheten till kommunens priser, men att det först på torsdag kväll står klart vilka som vinner. I de tio kategorier som är kända, finns kvinnor med i elva av de 30 nominerade.

Alla artiklar i
Örebro 750 år

Bildspel: Vattenbanan invigs i Örebro

...

Annons