Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodifestivalen till Örebro: "Fantastiskt!"

Artikel 1 av 107
Örebro 750 år
Visa alla artiklar

Nu är det klart att Melodifestivalen kommer till Örebro i vinter. - Det känns verkligen fantastiskt , säger Alf Lindblad, planerare på kommunikationsstaben, Örebro kommun.

Annons

Lördagen den 28 februari är den fjärde deltävlingen på Conventum i Örebro. Biljetterna släpps den 24 oktober klockan 09.00. 

- Jättekul. Det känns verkligen fantastiskt , säger Alf Lindblad, planerare på kommunikationsstaben, Örebro kommun.

Det är Conventum som varit drivande kraften för att få evenemanget till Örebro, berättar han.

- Vi hade ju ett samarbetet 2010 då vi fick hit andra chansen. Och efter den är det väldigt många som efterfrågat en repris. Det har funnits ett stort tryck på oss av folk som tycker att det är viktigt att Örebro syns i de här sammanhangen, säger Alf Lindblad.

Nästa år firar kommunen 750-årsjubileum med en rad evenemang planerade under hela året. Alf Lindblad tror att det kan ha varit en bidragande orsak till att SVT valde Örebro. Redan nu finns planer på att skapa andra event under den vecka som Melodifestivalcirkusen kommer till stan.

För fyra år sedan arrangerade Örebro den så kallade Andra chansen för Melodifestivalen.

- Vi lärde oss en del förra gången, och vet att SVT gillar att arenan ligger så centralt. Det är lätt att genomföra eventetet som en del av stan.

Vad betyder det här för Örebro?

- Melodifestivalen har en enorm genomslagskraft, säger Alf Lindblad. Bara årets festival har bevakats av hundratals journalister och över 25 000 artiklar har skrivits. Tävlingarna sågs av i genomsnitt 3,3 miljoner tv-tittare. Få evenemang har sådan kraft.

Arrangemanget håller på en vecka i Örebro inkluderande förberedelser och efterarbete. Tre publika föreställningar kommer att genomföras i Örebro. Ett första genrep går av stapeln fredagen den 27:e mars, följt av en matiné på lördag eftermiddag och så den i tv direktsända föreställningen på lördagskvällen. Stora finalen nästa år är på Friends arena i mars. De övriga städerna som får deltävlingar är Göteborg, Malmö, Helsingborg och Östersund. 

Alla artiklar i
Örebro 750 år

Bildspel: Vattenbanan invigs i Örebro

...

Annons