Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia ny rektor på Vivallaskolan 

Rekordmånga ville bli ny rektor på Vivallaskolan 7-9. Det var ansökningar från hela landet. Av alla sökande valdes Mia Aversjö ut.

Annons

Mia Aversjö är i dag rektor på Adolfsbergsskolan F-6. Till hösten byter hon till samma post på Vivallaskolan 7-9, efter Fredrik Nordvall, som slutar.

– Det känns jättespännande, säger hon efter att ha fått beskedet.

Varför sökte du tjänsten?

– Det är väl det här att man känner för att se något annat. Jag är nyfiken på Vivallaskolan. Jag har träffat de rektorer som jobbar där, och de har gjort en resa framåt med medarbetarna. Det har givit en måluppfyllelse som faktiskt gått åt rätt håll, säger Mia Aversjö.

Har du några tankar på hur du utveckla skolan?

– Ja, det har nog. Det måste jag ha, men där får jag nog säga att jag först måste känna in var de befinner sig. Man måste starta där man är och jag vet inte riktigt var de är. Jag får lyssna och skapa en bild och riktning, säger Mia Aversjö.

Det var rekordmånga som sökte tjänsten Snittet på antalet som söker en rektorstjänst i landet är 0,8. Det var 22 som sökte till Vivallaskolan, och av dem var Mia Aversjö bäst lämpad.

– Hon är som klippt och skuren för det här uppdraget. Det kräver ett stort mått av närvaro, ett stort mått av kontakt och en förmåga att knyta kontakt. Det har hon, säger Kjell Lund, områdeschef förvaltningskontor förskola och skola.

Mer läsning

Annons