Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Militära dokument försvann på kafferast

Fyra av försvarsmaktens anställda i Örebro åkte på en liten turné för att hitta rätt sorts kaffe. Vid något av de stopp som gjordes under resan lyckades de förlägga hemligstämplade dokument.

Annons

Enligt anmälningarna som gjorts kan det ”medföra synnerliga men för rikets säkerhet” om fel person får tag på handlingarna.

Historien utspelade sig när de fyra kollegorna gett sig ut med bil för att köpa kaffe och mat.

Det är oklart var man glömt kvar dokumenten, då flera stopp gjordes. Man var på jakt efter en viss sorts kaffe, som inte fanns i den första butiken. Därför gick färden vidare till en annan butik, där man hittade kaffet.

Efter att kaffet inköpts gjordes ett tredje stopp, där de fyra köpte med sig lunch.

Ungefär två timmar efter att den ödesdigra resan påbörjats upptäckte de fyra personerna att de hemligstämplade dokumenten saknas. De blir inte stressade av detta, eftersom man är övertygad om att dokumenten är kvarglömda på kontoret och därmed kommer återfinnas utan problem.

Dokumenten visar sig inte finnas på kontoret och trots inenstivt letande under ett par dagar, blir de inte återfunna. Därmed görs en anmälan.

Den person som haft ansvaret för dokumenten tror själv att de glömts kvar i någon av de butiker som de stannade vid i jakt efter det rätta kaffet.

Mer läsning

Annons