Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljömässa som vill inspirera

Just nu är miljömässan Eco Now på besök i stan. På Conventum kan nyfikna få tips och idéer om hur man kan bli lite mer snäll mot naturen.

Annons
Örebroaren Jerk Pers kan se det miljövänliga åkdonet Segway som ett bra alternativ för korta transportsträckor.

Conventums stora lokal var inte direkt välfylld av besökare i går förmiddag. Att skriva något annat vore att överdriva. Daniel Söderberg är dock inte särskilt förvånad. Tillsammans med Anders Hallström är han initiativtagare och projektledare för Eco Now:

– Det finns så mycket fördomar kring det här med en miljömässa, men vi är inte ute efter att ge folk några pekpinnar. I stället vill vi inspirera till ett steg i rätt riktning. Det måste inte vara allt eller inget – att bli lite mer miljömedveten behöver inte vara krångligt och dyrt, fult eller tråkigt. Alla vill, men det gäller att hitta vägar som passar var och en.

Kanske kan en segway vara en bra lösning för någon? Åtminstone är det många av mässans besökare som vill provköra det tvåhjuliga transportmedlet. Som örebroaren Jerk Pers till exempel:

– Det är riktigt roligt att köra, och borde kunna vara ett bra alternativ för korta sträckor inne i stan. Ingen motor finns i, utan ju mer du lutar dig framåt desto snabbare går det.

Bakom oss knattrar ett helt annat fordon förbi. Det är en elmotorcykel, och testköraren Håkan Zandén hör till vardags hemma i Kungsör:

– Nja, jag är väl inte så imponerad av den kinesiska finishen. Men elmopeden där borta var okej. Den gick mjukare och finare.

På annat håll i lokalen hittar vi Robert Sundström från Närkes Kil. Han är här för att marknadsföra sitt företag Grogården:

– Vi odlar Kravodlade groddar av alla de slag, och mest populära är alfalfagroddarna. De är faktiskt min favorit också – jättegott på en smörgås.

Hm, vilken är då den minst efterfrågade grodden av alla de sorter Grogården erbjuder? Robert pekar på en tallrik fylld av vackert rött innehåll:

– Det är helt klart de här rödbetsgroddarna. De är inte så vanliga, och folk är rätt traditionella.

NA:s reportageteam känner sig manade att testa det ratade röda, och kan direkt slå fast: Rödbetsgroddar är definitivt värda en chans.

Rödbetsgroddar från Grogården i Närkes Kil.
Daniel-Roland Cap från Örebro passade på att provsmaka öl och vin från Ungerska vinhuset.

Mer läsning

Annons