Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner ryssar firade segern

Omkring 20 miljoner ryssar deltog i firandet av segern över nazisterna i andra världskriget.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Förbannade Örebrobor klagar på parkeringar

Ont om parkeringsplatser gör att de boende i nybyggda området Rynningeåsen i Örebro inte vet var de ska parkera någonstans.

Nu är de boende frustrerade, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

– Vi får inte stå här, så vi vet inte vart vi ska stå. Parkeringsvakterna har varit här och lappat en del bilar, men de gör ju bara sitt jobb och har varit trevliga och informativa. Det här är en situation som vi inte kan ha, säger Göran Sandahl, till Sveriges Radio Örebro.

Lyssna på inslaget i spelaren till höger.

Två misstänkta drograttfyllerister stoppade

Två misstänkta drograttfyllerister stoppades inom loppet av tio minuter i Askersund i natt. Den ena mannen färdades på motorcykel när han stoppades vid en bensinmack.

En kort stund senare stoppades även en bil vid bensinmacken.

SVERIGE

Myndigheterna som får bottenbetyg

Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Försäkringskassan.De tre myndigheterna får sämst betyg av allmänheten i en ny undersökning. (TT)

Lastbil orsakade totalstopp mot Oslo

En nedriven kontaktledning i Värmland fortsätter att påverka all trafik mellan svenska gränsen i Värmland och den norska huvudstaden.

I natt råder totalstopp på sträckan Charlottenberg-Oslo, enligt Trafikverket. (TT)

VÄRLDEN

Sex döda i Rio-skjutningar

Sex personer har dödats i gängrelaterade skjutningar i slumområden runt Rio de Janeiro-stadsdelen Santa Teresa i helgen, enligt den lokala polisen. (TT)

Miljoner ryssar firade segern

Omkring 20 miljoner ryssar deltog i firandet av segern över nazisterna i andra världskriget.

Det uppger den ryska inrikesministern Jelena Aleksejeva för nyhetsbyrån Interfax. Enbart i huvudstaden Moskva besöktes olika tillställningar under segerdagen av tre miljoner människor. (TT)

Se webb-tv inslag från ABC News om firandet högst upp i artikeln.

Mer läsning

Annons