Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet byter ut kommunalråden

Sara Richert och Niclas Persson blir nya kommunalråd och bildar MP-ledning i Örebro. Medlemsmötet valde dem före Ia Malmqvist och Fredrik Persson på måndagskvällen.

Annons
Miljöpartiets medlemmar har utsett Sara Richert till kommunalråd tillsammans med Niclas Persson.

– Det känns omtumlande och jag är jätteglad för det förtroende som medlemmarna har visat mig och Niclas, säger Sara Richert.

Hon förklarar vidare att hon gläds åt att medlemmarna har tagit hänsyn till att hon och Niclas Persson fick många personkryss i kommunvalet.

– Nu siktar vi framåt. Jag kan säga att vi redan har börjat valrörelsen. Vi har ambitionen att sitta i majoritet efter nästa val. Niclas och jag ska arbeta för att lyfta fram Miljöpartiet som ett parti som andra kan samarbeta med. Vi ska lyfta fram, betona, nyttan av att samarbeta med oss, säger Sara Richert.

Styrelsen lämnade förslag på Ia Malmqvist och Fredrik Persson som kommunalråd till medlemsmötet. Vid styrelsemötet 9 oktober bestämde styrelsen att föreslå en man och en kvinna enligt gällande strategiplan. Målbilden är att ha ett tydligt delat ledarskap mellan en man och en kvinna.

– Jag tycker att det är tråkigt, men det är bara att acceptera mötets beslut. Nu kliver jag och Fredrik Persson av och det är bara att önska Sara Richert och Niclas Persson lycka till, säger Ia Malmqvist.

Niclas Persson.

Mer läsning

Annons