Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel av döttrar och fru gav fängelse

En 46-åring döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning mot hustrun och för att ha misshandlat två döttrar.

Annons

Förutom fängelsestraffet på tio månader har Örebro tingsrätt beslutat om skadestånd på 52 500 kronor, 30 000 kronor till hustrun och drygt 10 000 vardera till döttrarna.

Domstolen anser att kvinnans och döttrarnas uppgifter är tillförlitliga och hänvisar också till vad vittnen sagt.

Spott, slag och sparkar

Vid rättegången berättade kvinnan om upprepad misshandel och att mannen gång på gång sagt djupt kränkande saker till henne. Hon uppgav att han tagit strupgrepp och vid flera tillfällen sparkat, slagit och spottat.

Enligt 46-åringen har bråken mellan honom och hustrun mest bestått av hårda ord. Men han säger att det också hänt att de angripit varandra fysiskt och att han hällt vatten på henne.

Han har i vissa fall uppgett att han känt sig provocerad. Det anser inte rätten att det finns några belägg för och menar att det dessutom inte är någon förmildrande omständighet i de här fallen.

Flera vittnen

Domstolen konstaterar att det finns bevis för upprepade fall av misshandel och hot mot hustrun. Flera personer vittnade vid rättegången om de bråk som förekommit och om sina iakttagelser av misshandel. Vid ett tillfälle då hustrun och döttrarna försökte hindra mannen från att köra traktor berusad ska han ha sparkat kvinnan mot revbenen.

Han döms också för att ha tvingat ut en dotter ur traktorn så att hon föll och blev liggande på marken.

Andra dottern döms han för att vid ett annat tillfälle ha slagit i ansiktet och kastat mot golvet.

När tingsrätten diskuterade straffet kom rätten fram till att det inte finns skäl döma till lindrigare straff än fängelse.

Mer läsning

Annons