Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade kompis pappa

En 23-årig man har dömts till 1,5 års fängelse för att brutalt ha misshandlat sin far. Nu kommer domen för hans 24-åriga kompis.

Annons

Det var den 18 augusti som de två männen trängde sig in pappans lägenhet i Örebro. Enligt fadern var hans son och dennes 24-årige kompis beväpnade med knivar, en järnstång och en hammare.

Ett våldsamt tumult utbröt. Pappan var övertygad om att han skulle dö, men lyckades försvara sig någorlunda mot de två angriparna. Till slut lämnade de bostaden.

Men då hade pappan blivit rejält misshandlad. Två släktingar vittnade under rättegången om att han var blodig och närmast i chocktillstånd direkt efter händelsen.

Männen dömdes mot sitt nekande. Men de lämnade helt olika versioner om vad som hände den här dagen, vilket gör att tingsrätten inte tror på dem.

Pappan upplevs däremot som trovärdig. Hans berättelse stöds i övrigt av vittnena och av ett rättsintyg där hans skador finns dokumenterade.

Männen döms för grov misshandel och olaga hot. Utöver fängelsestraffet ska de betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till pappan.

Mer läsning

Annons