Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks ha våldtagit två sovande kvinnor

En 28-årig örebroare har åtalats misstänkt för att ha utsatt två kvinnor för våldtäkt medan de sov. Nu har en sömnforskare kallats in som ska ge stöd åt åklagarens bevisning. 

Annons

Mannen anhölls den 10 augusti efter att han dagen innan misstänks ha utsatt en kvinna i en lägenhet i Örebro för en våldtäkt.

Åklagare Karin Lindell skriver i stämningsansökan att mannen utnyttjat kvinnan som vid tillfället sov och var berusad. När hon vaknade fortsatte mannen genom våld och kroppstyngd att förgripa sig på kvinnan trots att hon uppgav att hon bad honom att sluta. Under samlaget ska han också ha delat ut flera örfilar mot kvinnan, skriver åklagaren.

28-åringen åtalas också för en annan våldtäkt som ska ha inträffat i oktober förra året i Örebro. Även då misstänks mannen ha utnyttjat en kvinna i sömnen och som då befann sig i ett berusat tillstånd.

Åklagaren har bland annat kallat in en sömnexpert som ska ge stöd åt den gärning som hon påstår att den misstänkte begått i det andra fallet.

- Det är en sömnforskare. Det är med hänsyn till den invändning som har kommit från den misstänkte som jag anser att att han behöver höras, säger Karin Lindell.

Mannen har nekat till båda händelserna.

Mer läsning

Annons