Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt ebolafall i Norge

En patient med misstänkt ebolasymptom behandlas på Haukeland universitetssjjukhus i Bergen, Norge.USA:s president Barack Obama hade ingen kännedom om före detta utrikesministern Hillary Clintons kritiserade e-post användning,Här är nattens rubriker på na.se.

Annons

LOKALT Stökig natt i länet

Polisen har haft mycket att göra under natten. Men några allvarligare händelser har inte rapporterats in.

SVERIGE

–Det har varit en hel del bråk och stök i hela länet. Vi har haft många omhändertagande av berusade personer. Några personer har blivit avlägsnade från platser för att undvika mer bråk, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Tidning genomsöks efter bombhot

Södermanlands Nyheters redaktion i centrala Nyköping evakuerades i går kväll efter att ett bombhot inkommit via mejl. Det anonyma mejlet, där det stod att ett attentat planerades mot tidningen, kom vid halv niotiden på lördagskvällen, uppger SN på sin hemsida.

Polisens bombgrupp kom till platsen vid halv två-tiden natten mot söndagen och var fortfarande kvar några timmar senare.

Lyssna på Sveriges Radios intervju med tidningens vikarierande nyhetschef Roger Sundberg genom att klicka på spelaren till höger.

Kräftgång för jämställdheten

Sverige har sjunkit i internationella rankningar när det gäller jämställdhet mellan kvinnor och män.

Det slår regeringens särskilda jämställdhetsutredare Cecilia Schelin-Seidegård fast i en artikel i DN Debatt på Internationella kvinnodagen.

Pilotfacket: "En central punkt"

Flygstrejken har utvidgats och enligt flygbolaget Norwegian kommer omkring 20 000 passagerare beröras i dag av den segdragna konflikten mellan bolaget och pilotfacket Parat.

Efter att de medlarledda förhandlingarna först brutit samman natten till lördagen återupptogs de under eftermiddagen på initiativ av Parat - dock utan medlare denna gång, samt på hemlig ort.

VÄRLDEN

Obama välkomnar mejlgranskning

USA:s president Barack Obama hade ingen kännedom om före detta utrikesministern Hillary Clintons kritiserade e-post användning, uppger han i en intervju med CBS News.

- Jag är nöjd att Hillary fått instruktioner om att de där mejlen, om officiell verksamhet, måste komma upp i ljuset, säger presidenten till nyhetskanalen.

Se tv-inslaget i spelaren högst upp i artikeln.

Misstänkt ebolafall i Norge

En patient med misstänkt ebolasymptom behandlas på Haukeland universitetssjjukhus i Bergen, Norge. Sjukhuset har beredskap om misstanken skulle visa sig stämma.

Mer läsning

Annons