Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för bedrägerier

En Örebrokvinna i 30-årsåldern misstänks för bedrägerier på internet. Hon åtalas för att vid flera tillfällen ha erbjudit varor som hon sedan inte levererat. Kammaråklagare Eva Grandestedt Kinell har lämnat in stämningsansökan till Örebro tingsrätt.

Annons

Vid ett tillfälle erbjöds olika varor som en kvinna ville köpa. Hon satte in närmare 2 000 kronor på säljarens bankkonto.

Men några varor levererades inte i utbyte.

Vid nästa tillfälle erbjöds varor på samma sätt.

I det fallet ska Örebrokvinnan ha sagt till köparen att hon ville att pengarna skulle sättas in på ett annat konto. Sedan ska hon ha överfört pengarna, 1 500 kronor, till sitt eget konto.

Vid ett tredje tillfälle misstänks hon ha gett direktiv till köparen om att pengarna skulle sättas in på hennes eget bankkonto. Den som ville köpa satte in pengarna men fick inget i utbyte.

Örebrokvinnan polisanmäldes och det blev polisutredning.

Fallet gick vidare till åklagare som beslutade åtala kvinnan. Hon delar inte åklagarens uppfattning om vad som hänt.

Den misstänkta kommer vid rättegången i tingsrätten att krävas på återbetalning av de pengar hon ska ha fått insatta.

Som bevis vid rättegången presenteras bland annat listor över mejlkontakter mellan köpare och säljare. Det finns också kontouppgifter med besked om överföringar mellan konton samt utdrag från internet med de uppgifter som fanns angående varor till försäljning.

Mer läsning

Annons