Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för dödsmisshandel häktad - igen

Den 43-årige mannen som misstänks för delaktighet i dödsmisshandeln i Almby släpptes på fri fot inför rättegången. Nu har han häktats på nytt av Örebro tingsrätt.

Annons

Åklagare Karl-Erik Antonsson beslutade att häva häktningen mot 43-åringen den 12 februari efter att ha suttit häktad sedan den 26 november i fjol misstänkt för människorov och synnerligen grov misshandel när en 56-årig man dödades i Almby den 20 november.

Efter rättegången, som avslutades den 6 mars , yrkade åklagaren på att 43-åringen skulle häktas på nytt. Under en överläggning på måndagen beslutade Örebro tingsrätt att häkta mannen igen. Enligt tingsrätten finns det risk för att han på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet.

43-åringens advokat, Slobodan Jovicic, menar att det tyder på en fällande dom.

- Sett till den prövningen som tingsrätten har gjort och kommit fram till så kan man inte se det på något annat sätt än att han kommer att dömas för brott. Sen vad brottet kommer att vara och längden, det får vi veta på fredag, säger han.

Domen kommer i så fall att överklagas.

- Vi kommer att överklaga och givetvis få det prövat i hovrätten. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli framgång.

Advokaten säger att det egentligen inte finns någon bevisning som binder hans klient till brotten han misstänks för.

- Jag är mycket förvånad eftersom åklagarens idé att häva häktningen går ihop med den totala bristen på bevis att han har någon som helst inblandning i det som skedde. Han (åklagaren) har bevisning om att han har åkt dit och haft kontakt med övriga, men beträffande vad som har hänt finns det ingen utredning om. 

Ytterligare tre män sitter häktade misstänkta för delaktighet i brott. Domen meddelas på fredag den 20 mars.

Mer läsning

Annons