Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt knivman fri

Den 48-årige mördaren som misstänktes för mordförsök, tre dagar efter att han kom ut från fängelset, är nu fri. Åklagaren har lagt ner förundersökningen.

Annons

Åtalet mot 48-åringen skulle ha väckts i dag, men i stället har kammaråklagare Anna Maria Larsson beslutat att lägga ner förundersökningen.

– Efter att vi fått in alla undersöknings- och analysresultat bedömde jag att bevisningen inte var tillräcklig för en fällande dom, säger hon.

Mannen dömdes för mord 2003 efter att han kvinhögg en annan man 15 gånger och skar av honom halspulsådern i Vintrosa. I juni i år blev han fri efter drygt sju år i fängelse. Men bara tre dagar senare greps han igen, misstänkt för mordförsök i ett nytt knivdåd.

I det nya knivdådet misstänktes Vintrosamördaren för att ha knivhuggit en man i en lägenhet i Örebro. Han nekade till att han gjort mordförsöket och menade att en tredje person hade varit i lägenheten. Även när 48-åringen dömdes för mordet för sju år sedan hävdade han att det varit en tredje person närvarande, men den gången ansåg Örebro tingsrätt att historien inte var trovärdig.

– Han har hela tiden bedyrat sin oskuld, och nu har det blivit som det skulle ha varit från början. Jag kan bara hoppas att det går bra för honom, säger 48-åringens advokat Christer Jonsson.

Mer läsning

Annons