Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mördare har dödat förut - i Örebro

28-åringen dödade en 51-årig man i Örebro för tio år sedan genom att slå honom med en åtta kilo tung stereo i huvudet.Nu misstänks samma man för ett nytt mord på en 20-årig kvinna i Jönköping.

Annons

Den 28-årige mannen greps på måndagskvällen misstänkt för mordet på den 20-åriga kvinnan i Jönköping. Men för tio år sedan dömdes samme man vid Örebro tingsrätt, då som 18-åring, för att ha dödat en 51-åring i Örebro. Något som Aftonbladet var först att rapportera om på tisdagen.

18-åringen och en jämnårig kumpan var då ute efter 51-åringens pengar. Så här skrev NA den 3 augusti 2006 om händelsen:

Vid det första besöket hos honom stal de 40 kronor. De kom överens om att gå tillbaka och försöka ta hans plånbok. Planen var att den ena skulle distrahera mannen när den andra tog plånboken. När det misslyckades kastade den ena av dem en 8 kilo tung stereo i huvudet på mannen. Den andre ynglingen tog sedan handtaget från stereon och slog honom med det i huvudet flera gånger. Därefter lämnades mannen blödande i bostaden. Två dagar senare hittades  mannen livlös i sitt hem av sina anhöriga.

28-åringen dömdes i Örebro tingsrätt tillsammans med den jämnårige mannen för mord. Straffet sänktes till åtta års fängelse på grund av männens då låga ålder.

Men domen överklagades till Göta hovrätt som sänkte straffet till 2,5 års fängelse vardera för vållande till annans död, grovt rån och grov stöld. Enligt hovrätten kunde mordåtalet inte styrkas.

Aftonbladet har pratat med en broder till mannen som dödades i Örebro 2005. När han får reda på att samma man som då dömdes nu misstänks för mordet på den 20-åriga kvinnan i Jönköping säger han så här:

- Det är bara tragiskt och hemskt, att han inte ändrat sitt liv. Jag finner inte ord. Han är en farlig människa, en fara för allmänheten, säger han till tidningen.

Mer läsning

Annons