Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mordbrännare frisläppt

Den 26-årige mannen som misstänks för mordbränderna på Örnsro och ytterligare skadegörelse har släppts på fri fot. Men åklagaren räknar med att kunna väcka åtal mot mannen inom kort.

Annons

26-åringen greps den 9 oktober efter att ha försökt tända på en bil på Holmen i Örebro. Bara några dagar tidigare hade han släppts på fri fot efter att ha suttit häktad en vecka misstänkt för samtliga mordbränder på Örnsro mellan den 17 och 24 september.

Mannen häktades den 13 oktober misstänkt för försök till grov skadegörelse. I dag, på förmiddagen, skickade åklagare Magnus Oscarsson in ett beslut om att häva häktningen. Men misstankarna mot mannen kvarstår. 

- Det kommer förmodligen ett åtal i den här enskilda historien ute på Holmen. Men inget beslut är taget. Han har ju suttit häktad så länge nu att han inte kunde sitta längre, säger Magnus Oscarsson.

26-åringen är fortfarande skäligen misstänkt för mordbränderna på Örnsro, vilket är den lägre misstankegraden. Om åklagaren inte kan presentera några nya bevis kommer utredningen troligen att läggas ner.

-Vi har inte tillräcklig bevisning för att han kan frihetsberövas. Just nu står vi och stampar, vi har dålig teknisk bevisning. 

Mer läsning

Annons