Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt skottlossning i Vivalla

Polisen utreder en misstänkt skottlossning i Vivalla på tisdagseftermiddagen.

Annons

Polisen larmades till Visgatan strax efter klockan 14 efter att flera vittnen slagit larm om en skärmytsling mellan flera personer. 

– Och vittnena ska ha sett hur en person i gruppen riktat ett föremål mot några andra i gruppen, ett föremål som uppfattats som ett vapen. Sen ska vittnena ha hört några ganska höga smällar från platsen, berättar polisens vakthavande befäl Johan Wallenius.

Gruppen ska ha upplösts efter den misstänkta skottlossningen och personerna sprang åt olika håll.

– Vi har inte gripit någon person än och det finns ingen målsägande i nuläget. Men vi har spärrat av en plats där vi letar efter blod och hylsor.

Det finns inga skottskadade personer som har kommit in till USÖ under eftermiddagen än, enligt polisen som upprättat anmälningar om grovt vapenbrott och olaga hot.

Till en början var två områden avspärrade men nu har en av avspärrningarna hävts. Boende i närheten berättar för NA att de sett ett gäng unga killar bråka med varandra strax innan polisen kom till platsen.

– Vi har nu lämnat platsen utan att ha hittat några spår förutom en sönderslagen bil som vi sätter i samband med händelsen. Misstankarna om grovt vapenbrott och olaga hot kvarstår, säger Johan Wallenius.

Mer läsning

Annons