Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt terrorist låtsades vara full

Gärningsmannen i Köpenhamn låtsades vara full för att komma i närheten av den judiske man och de två poliser som besköts på synagogan på Krystalgade.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt Lugn natt i länet

Polisen rapporterar att natten har varit lugn i länet.

Sverige

Dikesgrävare hittade granat på Öland

Polisens nationella bombskyddsgrupp ska under dagen ta hand om en granat som hittats på Öland.

Granaten, 40 centimeter lång och tio centimeter i diameter, upptäcktes när en man grävde ett dike vid sin tomt vid Björnhovda i Färjestaden. Han slog larm och personal från bombgruppen i Malmö ryckte ut i går kväll.

M-kommuner ökar flyktingmottagande

Flera moderatledda kommuner ska ta emot fler flyktingar, skriver Svenska Dagbladet.

Tidningen har granskat läget i de tio kommunerna som har det högsta skatteunderlaget per person. Många av dem har eller ska skriva under avtal om att öka sitt mottagande.

Världen

Gärningsman låtsades vara full

Gärningsmannen i Köpenhamn i helgen låtsades vara full för att komma helt nära den judiske man och de två poliser som vaktade synagogan på Krystalgade. Därefter drog han upp en pistol och avlossade flera skott som dödade den 37-årige judiske mannen och skadade poliserna.

Judiska gravar vandaliserade

Omkring 300 gravar på en judisk kyrkogård i nordöstra Frankrike har vandaliserats.

Den franske inrikesministern Bernard Cazeneuve fördömer dådet och säger att allt ska göras för att "dra den eller de personer som är ansvariga för denna vedervärdiga handling inför rätta".

Mer läsning

Annons