Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta kidnapparefrån Örebro släpptes fria

De två örebroare som misstänks för människorov har försatts på fri fot av tingsrätten. Det tyder på en frikännande dom, enligt advokaten Christer Jonsson.

Annons

Männen är åtalade för att i februari ha fört bort en man till en lägenhet i Örebro. Där ska han ha hållits inspärrad i en halvtimme-timme. Enligt åklagaren Anders Handel rörde det sig om en uppgörelse om en knarkskuld. Männen har suttit häktade sedan i mars, och den fyra dagar långa rättegången mot dem avslutades i förra veckan.

Dom avkunnas på tisdag i nästa vecka, men redan på fredagen beslutade tingsrätten att männen skulle släppas fria. Normalt betyder ett sådant beslut att det blir en frikännande dom eller att det blir ett straff som inte är frihetsberövande.

Christer Jonsson är advokat åt en av männen, en 36-årig örebroare:

– Tingsrättens beslut tyder på att de här männen inte kommer att dömas i enlighet med huvudåtalet. Däremot har båda två erkänt viss annan, betydligt mindre allvarlig brottslighet. I min klients fall handlar det om rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Åklagare Anders Handel, som inte gick att nå under fredagen, hade yrkat på fem års fängelse. Ministraffet för människorov är fyra år till livstids fängelse.

Mer läsning

Annons