Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänktes ha skickat tidningar preparerade med knark till häktet – därför frikänns örebroaren

Den 33-årige örebroaren åtalades för att ha skickat tidningar preparerade med knark till sin bror på häktet. Men Örebro tingsrätt frikänner nu mannen – anledningen: Det går inte utesluta att någon annan hade lagt dit narkotikan i tidningarna.

Annons
Narkotikan hittades i små påsar under påklistrade bilder. Arkivfoto: Polisen

Det handlar om en 33-årig man som under hösten 2015 åtalades misstänks för försök till narkotikabrott.

Mannen misstänktes för att ha preparerat flera tidningar med narkotika. Under bilderna i tidningen upptäcktes påklistrade bilder och där under små påsar med narkotika. De var adresserade till 33-åringens bror som då var misstänkt för mordet i Vivalla sommaren 2015 – ett mord som han senare friades från.

33-åringen erkände i polisförhör att han hade skickat tidningarna, men nekade till narkotikahanteringen.

I slutet av november hölls rättegången mot mannen. 33-åringen kunde dock inte lämna någon redogörelse på grund av sitt hälsotillstånd efter att ha blivit skjuten med flera skott i Markbacken den 27 januari 2016. I stället var det uppgifterna i polisförhöret som användes under huvudförhandlingen.

Örebro tingsrätt har nu, lite mer än två år efter åtalet, lämnat sin dom i fallet. Kuvertet med tidningarna hade tejpats igen och på dessa fanns fingeravtryck från 33-åringen. Tingsrätten anser att utredningen som presenterats är mycket besvärande för 33-åringen, men att det inte går att utesluta att någon annan hade preparerat tidningarna med narkotika. Därför frikänns mannen.

Han döms däremot för två fall av grov olovlig körning efter att ha kört utan körkort i augusti och september 2015. Något som motsvarar 70 dagsböter, enligt tingsrätten. Men mannen döms inte till något straff. På grund av den långa tid som gått sedan brottet inträffade och mannens hälsotillstånd är det oskäligt att döma honom till något straff, skriver tingsrätten.

Domstolen meddelar i stället en så kallad påföljdseftergift vilket innebär att det inte blir något straff.

Mer läsning

Annons