Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna vill sponsra luncher för pensionärer

Moderaterna vill skjutsa pensionärer till restaranger för att de ska få äta subventionerande luncher. Två restauranger har redan visat intresse.

Annons

Tanken är att ge pensionärerna bra och billig mat. Det ska ske efter ordinarie lunchtid. Hur stor rabatten är framgår inte.

– Kommunen kan bidra med skjutsar till restaurangerna som komplement till att köra hem mat till de äldre, säger Ronnie Palmén (M), ordförande i vård och omsorgsnämnd öster.

Är det förenligt med kommunallagen?

– Vi kör hem mat till dem i dag, och då menar jag att om de vill få hjälp att komma till maten i stället ska de kunna få det. Alla krögare som vill får vara med, säger Ronnie Palmén.

Förbundsjurist Magnus Ljung på Sveriges Kommuner och Landsting kan inte svara om det är rätt eller fel. Han har aldrig sett ett sådant rättsfall.

– Kommunen får ju vidta åtgärder som allmänt gynnar näringslivet, så om man gör det icke-diskriminerande och inom kommunens område är det inte otänkbart att det är möjligt. Men du kan nog inte göra det för vissa för då blir det stöd till näringsidkare, säger han.

Mer läsning

Annons