Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördade 79-årig kvinna - kan få tidsbestämt straff

Kriminalvården stödjer den livstidsdömde örebroarens ansökan om att få straffet tidsbegränsat. Våren 2000 tog han livet av en 79-årig kvinna i Örebro.

Annons

47-åringen har skött sig på ett bra sätt under fängelsetiden. Han har endast rapporterats för tre fall av – närmast bagatellartad – misskötsamhet. Permissionerna har skötts utan anmärkning. 47-åringen har studerat under fängelsetiden, läst in gymnasiet och fortsatt på universitetsnivå.

Han har genomgått flera behandlingsprogram. Nu deltar han i en tolvstegsbehandling för sitt alkoholberoende samt går på AA-möten.

Lägsta säkerhetsgraden

Mannen finns numera på en anstalt med lägsta säkerhetsgraden. Där deltar han bland annat i fängelsets klosteravdelning.

Det är framför allt hans alkoholberoende som är det stora problemet. Han måste komma tillrätta med det för att inte återfalla i brott. Kriminalvården anser dock att han är på god väg, och förordar där för att straffet tidsbegränsats.

Ett år anser Kriminalvården vara en rimlig utslussningstid i samhället.

47-åringen dömdes i juni 2000 för det så kallade fönsterputsarmordet. Han mördade en gammal kvinna som han tidigare putsat fönster hos. Rejält berusad kom han till henne för att försöka låna pengar. När kvinnan sa nej misshandlades hon brutalt innan hon ströps.

Mer läsning

Annons