Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordbrand på Olaigatan i natt

Någon anlade under natten mot torsdag två bränder i källarförråd på Olaigatan.

Annons

(Uppdaterad 10.38) Klockan var 01.53 när räddningstjänsten ryckte ut till en fastighet på Olaigatan på grund av röklukt i trapphuset.

– När de kommer ner i källaren är den rökfylld och det visar sig att någon tänt eld på ett par ställen i källarförråd, berättar polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

En person som var på väg in i fastigheten larmade om branden, enligt polisen. Brandhärdarna hade i princip självslocknat på grund av den svaga syretillförseln.

Åsa Algulin är ägare till ett kafé som ligger granne med den eldhärjade fastigheten. Hon ser det inträffade som olustigt.

– Man undrar ju vad syftet är om någon gjort det med flit. Tända eld på huset? Bli av med något i källaren?

När hon kom till jobbet på morgonen möttes hon av en intensiv röklukt och en brandbil på gatan.

– På ett sätt är jag lättad över att det inte var värre än vad det var. Samtidigt känns det ju lite obehagligt, säger Åsa Algulin.

David Lindgren driver en tatueringsstudio i fastigheten bredvid.

– Jag känner mig inte orolig, men det är klart att man blir lite fundersam på vad som hänt. Det är ju stora värden på spel.

– Det vore ju helt sjukt om någon nu tänt på.

Räddningstjänsten var på plats under hela natten för att vädra ut röken med hjälp av två fläktar. Vid niotiden på torsdagsmorgonen var de klara.

Polisen ska under dagen genomföra en teknisk undersökning på brottsplatsen. Enligt polisen ska det varit två brandhärdar i källaren.

Mer läsning

Annons