Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt har tidigare koppling till Black Cobra

Igår greps två män misstänkta för Vivallaskjutningen. En av dem, en 26-åring, har tidigare haft kopplingar till det kriminella nätverket Black Cobra.

Annons

– Den äldre av männen är på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök medan den yngre är skäligen misstänkt för mord och mordförsök, säger Karin Lindell, vice chefsåklagare.

Det var under torsdagskvällen som två män greps i Malmö misstänka för skjutningen i Vivalla. Den 26-åringe mannen är sedan tidigare dömd för flera brott och förra året dömdes han till fängelse för en rad förseelser.

I hans tidigare domar förekommer det kriminella nätverket Black Cobra. I en dom från 2012 framkommer det att mannen ska ha angripit ett vittne och presenterat sig som ”representant för Black Cobra”. I tidigare förhör ska 26-åringen också ha medgett att han ingått i en kriminell gruppering och att hans umgänge uteslutande varit personer med omfattande missbruks-och kriminalitetsproblem.

Men enligt Jörgen Westlin, kommunikationsstrateg vid Örebropolisen, är söndagens skjutning inte gängrelaterat.

– Nej, det skulle jag inte säga. Det är individer som är osams med varandra, säger han.

26-åringen har tidigare varit misstänkt för att ha varit inblandad i en skjutning i Boglundsängen 2012 där en man sköts med två skott i en föreningslokal. Han dömdes då till åtta års fängelse av tingsrätten, men friades sedan helt i hovrätten.

Mer läsning

Annons