Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morfar fick fel barn från dagis- nu tas nya riktlinjer fram

I måndags hämtade en morfar fel barn på hasselmusens förskola. Nu tar kommunen fram gemensamma riktlinjer för alla förskolor.

Annons

På ett ledningsgruppsmöte under torsdagen beslutade kommunen att ta fram gemensamma skriftliga riktlinjer för hämtning av barn på alla förskolor i Örebro.

– I dagsläget ser det olika ut på olika förskolor i kommunen, säger Marie Holm, programchef för Barn och utbildning på Örebro kommun.

Trots brist på gemensamma riktlinjer menar hon att det redan funnits strikta rutiner på förskolorna. Vanligast är att personalen har nedskriven information om vem som får hämta och om det någon dag avviker ska personalen veta det på morgonen, menar Marie Holm.

– Det är man noggrann med men ändå har det fallerat den här gången, säger hon.

Det finns förskolor där vårdnadshavare måste visa upp bilder på de som får hämta, är det något som skulle kunna införas i Örebro?

– Det har vi inte resonerat om, säger Marie Holm.

Kommer berörd personal på Hasselmusens förskola att få en varning eller liknande?

– Jag kan inte uttala mig om hur det ska hanteras. Det är en diskussion med personalavdelningen och jag kan inte svara på det nu, säger Marie Holm.

Har något liknande, att ett barn lämnats till fel person, inträffat inom kommunen tidigare?

– Inte vad jag känner till, säger Marie Holm.

Margareta Borg, skolchef för område nordväst där Hasselmusens förskola ingår, menar att kommunen nu behöver vara självkritisk.

– Rektorn, Ulla Maj Bondeson, kommer att prata med all sin personal om detta, säger hon.

Hasselmusens förskola är ju en intraprenad, påverkar det vilka rutiner de haft?

– Nej, det gör det inte. Det är ju en kommunal verksamhet och de har en större självständighet med ekonomiskt överskott och personal, men inte vad gäller sådant här, menar Margareta Borg.

Mer läsning

Annons