Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möt örebroaren som jobbat med Lady Gaga

Han har jobbat med Lady Gaga i Los Angeles och har just blivit kompis med Max Martin men sedan ett par veckor är han hemma hos familjen i Örebro. Låtskrivaren och producenten Niclas Molinder har fullt upp.

Annons
NA:s Senior editor Helena Sträng har träffat örebroaren och producenten Niclas Molinder

Senare i vår hoppas han kunna lansera Auddly, som ska rädda upphovsrätten på nätet. Auddly dokumenterar skrivprocessen på nätet och reder från början ut vem som ska ha vad. Han stannar i Örebro över Örebrogalan den 27 februari. Dit är han nominerad i två klasser, Årets innovation och Årets digitala affärsidé.

Vägen till framgång har inte varit helt lätt. Energi och envishet har drivit Niclas.

– Jag har nog någon liten diagnos. I skolan hade jag ordentliga koncentrationssvårigheter. Jag ville så gärna jobba med musik och har aldrig tagit ett nej för ett nej. Vissa ser det som en styrka, andra som en svaghet men i dag är jag glad att jag varit så envis.

Att ha familjen i Örebro och jobbet i Los Angeles kräver en del. Här hemma finns hustrun och fyra barn mellan 3 och 18 år.

–Det är tur att det finns Skype så att vi kan kommunicera. Man får aldrig glömma att höra av sig, då tappar man bort varandra, säger Niclas.

Här nedan kan du lyssna och se videos på låtar som Niclas Molinder ligger bakom.

Lady Gaga - Marry The Night

Jonas Brothers - Things Will Never Be The Same 

Charice - Pyramid

Läs en längre intervju i dagens papperstidning eller köp NA digitalt här!

Niclas Molinder i hans musikstudio, producent, IT-entreprenör på I 3. Niclas bor i Örebro men är ofta i USA, framförallt Kalifornien , där han jobbar med ljud. Har bland annat jobbat med Lady Gaga.

Mer läsning

Annons