Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte blåstes av - menkrögarna visste inget

Örebro kommun bjöd in krögarna till möte. Inbjudna var även polis, politiker och olika tjänstemän. Men kommunen blåste av mötet för de flesta – utom för krögarna.

Annons

I måndags skulle mötet äga rum och ämnet var angeläget för krögarna, det skulle handla om uteserveringarna. De skulle få möjlighet att ställa frågor, framföra synpunkter och diskutera branschens utveckling.

Polisen och näringslivet var inbjudna. Från kommunens sida skulle politiker, representanter från brandmyndigheten, tekniska förvaltningen och informationsavdelningen ställa upp. Alla hade fått samma inbjudan och var beredda på ett möte.

Glömde krögarnaNär sista dagen för anmälan kom så fick alla kommunrepresentanter, utom två från tekniska sidan, ett mejl att mötet var inställt.

Men informationen gick inte ut till krögarna.

När Daniel Welin, ägare till restaurang Pitchers, hör av sig till NA och tycker att det var dålig stil att det endast fanns ett par personer på plats att svara på frågor, så känner han inte till att mötet hade blåsts av.

När NA berättar detta blir han väldigt undrande.

– Vad hade vi där att göra då? Varför fick vi inte veta det? Jag anmälde mig på telefon. Vi var runt 20 representanter från krogarna i stan som satt som frågetecken, säger Daniel Welin.

Vill ha en dialog– Uteserveringar är den viktigaste verksamheten för oss på hela året. Självklart vill vi ha en dialog med dem som bestämmer. Därför är vi väldigt besvikna när varken polis, politiker eller näringslivskontoret fanns på plats, säger Daniel Welin.

Sammankallande för mötet var Kajsa Bodén, planerare på förvaltningskontoret. Det var på hennes initiativ som mötet ställdes in för de flesta av kommunens tjänstemän.

Eget intresse– Vi hade redan bestämt att minska representationen från oss om det inte anmälde sig tillräckligt många krögare. När anmälningsdagen kom var det sammanlagt fem anmälda. Sen hade vi några efteranmälda och några som ringde, säger Kajsa Bodén.

– Sen ligger det ju lite i krögarnas eget intresse. Om de är så intresserade så borde de ha koll på vilken dag de ska anmäla sig.

Nytt möteKajsa Bodén kommer att kalla till ett nytt möte med krögarna i stan, där alla representanter från kommunen kommer att vara på plats.

– Jag tittar i almanackan just nu. Vi gjorde en felbedömning. Vi är alla beroende av varandra och det är jätteviktigt att alla parter får mötas och prata om Örebro kommuns kvalitetsprogram.

Mer läsning

Annons