Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myndigheter går samman för kvinnofrid

Inget ska falla mellan stolarna. Nu tar myndigheterna ett gemensamt ansvar i arbetet för kvinnofrid, och en styrgrupp har bildats.

Annons
Samverkansavtal klart. Från vänster länspolismästare Ebba Sverne Arvill, landshövding Rose-Marie Frebran och landstingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson, som tillsammans med regionrådet Irén Lejegren (ej med på bild) utgör styrgruppen i arbetet om samverkan för kvinnofrid.

På olika håll pågår arbete för kvinnofrid i Örebro län. Arbetsgrupper finns, bland annat kommunerna i länet, landstinget, Kriminalvården, Polisen och Brottsofferjouren, kvinnohus och RFSL. Alla jobbar de med frågor som rör våld och övergrepp mot kvinnor.

Enligt länsstyrelsen, som har regeringens uppdrag att samordna myndigheternas arbete, har det saknats en övergripande strategisk styrning av arbetet.

– Ju fler uppdrag och arbetsgrupper som tillkommit, ju tydligare har det blivit att det här har saknats, poängterar landshövding Rose-Marie Frebran, som tagit initiativ till en gemensam styrgrupp.

Överenskommelse undertecknad

Styrgruppen, som ska ha hand om den strategiska planeringen, består av Rose-Marie Frebran, länspolismästare Ebba Sverne Arvill, landstingsrådet Marie-Louise Forsberg Fransson och regionrådet Irén Lejegren. Gruppen har arbetat fram en överenskommelse om samverkan, och i går undertecknades det på Slottet.

– Syftet är att göra alla medverkande parters insatser kända, effektiva och anpassade till målgruppernas behov, sade Rose-Marie Frebran vid mötet.

Förutom styrgruppen finns flera arbetsgrupper, och man har sex fokusområden.

– I Örebro län gäller nolltolerans mot alla former av våld, poängterades det på mötet.

Mer läsning

Annons