Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystisk man besöker lägenheter i Örebro

På Facebook varnar örebroare för en man som gör hembesök. Mannen vill ta sig in i lägenheter för att kontrollera brandvarnare eller installera brandalarm.– Det var obehagligt, säger en av de drabbade till NA.

Annons

I sociala medier sprids just nu en varning om en man erbjuder sig att installera gratis brandalarm i lägenheter. Under ett dygn har inlägget delats över 460 gånger på Facebook. Mannen ska nyligen ha besökt en lägenhet i Örebro.

Flera personer beskriver hur mannen försökt tränga sig på hemma hos dem samtidigt som han uppgett att han företräder brandskyddet.

Varken brandskyddsföreningen eller brandskyddet gör någon form av hembesök, informerar Nerikes brandkår. När brandkårens inre befäl Mattias Ermanbrix inte var i tjänst fick han höra att en person försökt tränga sig in i en lägenhet på Storgatan.

– I morse hörde jag några tjejer som stod och pratade. Någon hade varit hemma och ringt på och sagt att han var från brandskyddet. Jag pratade med tjejerna och sa att vi inte gör några hembesök, säger Mattias Ermanbrix.

När tjejerna började ställa frågor till mannen ska han ha lämnat lägenheten.

Men det verkar inte vara första gången mannen gör hembesök. En person på norr i Örebro tror att samma man besökte familjen i november/december förra året.

– Det kom ganska plötsligt. Han ville prova brandvarnaren och ville stå kvar tills vi tryckt på den. Han kom aldrig in helt i vår lägenhet utan stod i hallen, säger personen till NA.

När brandvarnaren kontrollerats lämnade mannen lägenheten. De boende kontaktade inte polisen.

Flera grannar hävdar att de drabbats av samma sak. Efter händelsen kontaktade de hyresvärden, som sa att mannen inte haft tilltåtelse för besöken. I ett fall ska mannen ha besökt en och samma person två gånger. När personen informerade mannen om att han inte hade tillstånd av hyresvärden att besöka dem blev han otrevlig.

Polisen har inte fått in några anmälningar om mannen, enligt polisens pressinformatör Tommy Lindh.

Har du också haft besök av den mystiske mannen? Skicka tips och bilder via mms till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons