Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystiskt klotter därbranden anlades

Skadegörelse är ett återkommande problem vid Nya Parkteatern i Brunnsparken. Ett märkligt klotter finns intill brandplatsen.

Annons
Polisen betraktar branden som anlagd, och den utreds nu som en mordbrand.  Det fanns ingen naturlig förklaring till att den hade kunnat uppstå i en trätrappa på baksidan av Nya Parkteatern.  På platsen fanns också mystiskt klotter. Om det har något samband med branden är oklart.

Elevshowen fyllde Nya Parkteatern med människor i går kväll. Efter showens slut började det brinna på baksidan av teatern.

- Det kunde gått riktigt illa den här gången, säger teaterchefen Christer Linder.

Teaterchefen är luttrad. Han och Peter Flack är vana vid att behöva avvisa ungdomar som klättrar på taket till Nya Parkteatern och andra byggnader inne på Brunnsparkens område. Men takklättring är inte det största problemet, utan att folk tänder eld vid byggnaderna.

- Vi vill inte hacka på någon, men det är ett allvarligt problem att folk eldar så här och som sagt: Den här gången kunde det gått riktigt illa. Det var ju elevshow på kvällen, säger Christer Linder.

Utreds som mordbrandI går, söndag ryckte brandkåren och polisen ut strax före klockan 21. Det brann på baksidan Nya Parkteatern.

– Vi utreder det som hänt som mordbrand. En hundförare söker i området och vi pratar med personer som gjort iakttagelser, kommenterade länsvakthavande befäl Kenneth Johannesson hos Örebropolisen på söndagskvällen.

Branden hade startat vid en trätrappa på baksidan av teatern. Klottret som finns vid brandplatsen innehåller flera ord och vad som kan tydas som årtal, men det är oklart om det har något samband med branden.

– Förutom att det brann i trappan hade elden fått spridning till en mindre del av panelen på byggnaden. Det är släckt men vi är kvar på plats för ytterligare undersökning så att inte elden uppstår på nytt, sa Stefan Sundblad.

Det fanns ingen naturlig förklaring till att det började brinna. Polisen utreder branden som en mordbrand, det vill säga att den var anlagd.

Såg branden på na.seNA.se rapporterade om branden och det var på så sätt som Christer Linder fick reda på vad som hänt igår kväll. Revykungen Peter Flack hade datorn igång och såg vad som hade hänt. Han ringde teaterchefen.

- Det var Peter som berättade för mig om branden, men jag kan inte återge vad han sa för det lämpar sig inte för tryck, säger Christer Linder.

Han ser det som en svår uppgift att få slut på skadegörelsen i Brunnsparken. De tre största problemen är eldandet, mopedåkningen och att ungdomar klättrar på taket.

Väktare fungerade ett tag- Ibland hör vi hur de springer på teatertaket. Då går vi ut och försöker prata med dem, men ofta blir det inte mycket till kommunikation. De ifrågasätter varför de inte får vara på taket och vi försöker förklara att det är dumt om de faller ner och skadar sig.

För några år sedan gick Nya Parkteatern och Föreningen Folkets Hus ihop och bekostade en väktare för att förbättra övervakningen i Brunnsparken.

- Det var bra ett tag, men sedan lärde sig ungdomarna på vilka tider väktarbilen kom, säger Christer Linder

Mer läsning

Annons