Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Hemliga köpare till Coop-fastighet

Fastigheten i Lillån, där Coop Forum låg, är såld. Två ännu så länge hemliga lokala fastighetsägare är köpare. Enligt uppgift är deras planer att återigen skapa ett handelsområde på platsen.

Annons
Coop-fastigheten. Nu är före detta Coop-fastigheten i Lillån såld till två hemliga lokala fastighetsägare.

Det är snart två år sedan som Coop berättade att de skulle stänga stormarknaden i Lillån. Sedan dess har det varit många turer runt vad som ska hända med fastigheten och området.

Boende i Lillån och Hovsta har arbetat hårt för att det ska bli någon form av handel igen. Föreningslivet har haft förslag på att skapa ett kombinerat center för sport och handel. Diskussioner pågick också under en tid mellan Örebro kommun och fastighetsägaren. Kommunen presenterade även en idé om att riva byggnaden och i stället bygga bostäder. Det hela slutade med att ägarna NPF Sweden i slutet av sommaren valde att försöka sälja.

Det är nu gjort och enligt Per Sjölund, säljarens ombud i Örebro, är det två lokala fastighetsägare som köpt fastigheten. Vilka de är och hur mycket de betalat, vill Sjölund inte berätta. Vad han förstått är deras mål att utveckla området till handelsplats igen, men inget är bestämt.

Coop-fastigheten har varit som en stoppkloss när det gäller var den sedan tidigare beslutade konstgräsplanen ska placeras. På torsdagen möts kommunen och lokala fotbollsföreningar för att fortsätta den diskussionen.

Läs också:

Miljonbud på Coop-huset

Fastighetsägaren säljer Coop-huset

Han vill öppna en matbutik i Lillån

Privata aktörer avgörande för om ett Lillån center kan starta

Mer läsning

Annons