Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-borgen flaggskepp för stora hotellkedjan

(Uppdaterad) Det blir hotellkedjan Clarion Collection som blir nya hyresgäster i NA-borgen i centrala Örebro. Hotellet, som ska heta Hotel Borgen, räknar med att öppna under våren 2015.

Annons

Det avslöjades vid en presskonferens som Husman lokaler AB höll i just NA-borgen på onsdagsförmiddagen. Clarion Collection riktar in sig på affärsresenärer och ingår i Nordic Choice hotels. Hotellkedjan har skrivit under ett femton år långt hyresavtal med fastighetsägaren Husman lokaler AB.

Redan inom några

veckor kommer den 4300 kvadratmeter stora fastigheten att börja byggas om för hotellverksamhet. Det nya hotellet ska bland annat inhysa 137 rum och en restaurang. Företaget meddelar också att ombyggnaden kommer att ske med stor omsorg och med sakkunniga experter.

- Det här är en byggnad där många rubriker blivit satta genom åren. Nu är det vår tur att sätta rubrikerna tillsammans med våra gäster. Det här blir ett av våra flaggskepp i koncernen och som flaggskepp så är endast det bästa bra nog därför kommer vi att bjuda våra gäster på kvällsmat och ge en känsla av ombonad ”hemmalyx”. Våra gäster ska bara behöva checka in så ser vi till att de har det bra och kan koppla av, säger Trond Bastiensen, koncerndirektör för Clarion Collection Hotel, i ett pressmeddelande.

Tidigare har det spekulerats

om bland annat bostäder - dessutom ska diskussioner ha förts med Elite hotels, som har Stora hotellet bara ett stenkast från NA-borgen. Men nu står det alltså klart att norrmannen Petter Stordalens hotellimperium checkar in.

Mer läsning