Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA fångade örebroare i rörelse

Det är måndag. Framför oss ligger en vecka med bara vardagar. Vart är hen på väg en dag som denna? Stadsliv söker svar i stan vid lunchtid.

Annons
På väg. Lars-Göran Månzon ska träffa en gammal Promediakollega.

Örebroarna är i rörelse även om inte alla stressar. De cyklar, åker buss och hastar mot järnvägsstationen. En av de många som är i rörelse är journalisten och författaren Lars-Göran Månzon. Nyligen blev han färdig med en bok om Kumlaanstalten. Han är på väg till Arboga för att hälsa på en gammal kollega inom Promedia. Förbi Lars-Göran ilar folk som ätit sen lunch i SCB/NA-huset. En eftermiddags arbete väntar. Vid Pressbyrån på Storgatan råder intensiv rörelse. Unga och gamla ska av och på bussarna. Här står busschauffören Åsa Lidholm. Nu ska hon till Tybble och vända.

– Det brukar vara lugnt och stilla, säger hon med ett leende.

Inte långt från Åsa står Gunnar Uddén, skådespelare i massor av år på Länsteatern/Örebroensemblen, numera pensionär. ”I väntan på vadå”, tänker Stadslivs utsände och frågar vart han är på väg.

– Jag ska besöka min hustru som bor på Jeremiasgården, svarar Gunnar.

Vid S:t Nicolai kyrka tar Karlstadspöjkera Kenneth Andersson och Kim Jordskogen paus.

– Vi jobbar som ställningsbyggare på Konserthuset. Det kan inte bli bättre. Örebro är en fin liten by. Människor här är trevliga, speciellt de vi jobbar med.

På väg. Åsa Lidholm ska ut på sitt pass som bussförare.
På väg. Gunnar Uddén ska till Jeremiasgården.
På väg. Karlstadpojkarna Kenneth Andersson och Kim Jordskogen ska jobba med nya Konserthuset.

Mer läsning

Annons