Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA flyttar ur borgen

NA flyttar från Borgen på Norra Strandgatan - till Klostergatan i Örebro. Flytten sker i november nästa år.

Annons

Efter drygt 80 år i NA-borgen flyttar tidningen, tillsammans med Örebroarn och Promedia, till det så kallade SCB-huset på Klostergatan i Örebro.

– Det är dels av ekonomiska skäl, men den huvudsakliga anledningen är att moderna lokaler ger oss bättre förutsättningar att skapa en funktionell och kreativ arbetsplats. Vi kommer fortsatt att sitta mitt i stan, i ännu mer centrala och tillgängliga lokaler, där vi kommer kunna bjuda in läsare och kunder enklare. Det finns en symbolik i att flytta ut från en borg, säger NA:s tidningschef Lennart Håkansson.

Även Måns Uggla, journalistförbundets klubbordförande på NA är glad över beskedet.

– Jag tycker det här är den trevligaste nyheten vi fått på länge. Vi sitter idag i lokaler där det hela tiden är problem med till exempel ventilationen och värmen. Den enda anledningen att stanna kvar här är nostalgi och det bygger man ingenting av. Jag tror det här blir bra, säger han.

Totalt flyttar cirka 160 personer från Borgen, till två våningar i det stora huset på Klostergatan. NA:s redaktion ska, enligt planen, sitta på en våning medan Örebroarn, Promedia och marknads- och säljavdelningar sitter på den andra. Kontraktet med den nya hyresvärden, Norrporten, löper över tio år. Avtalet med den nuvarande - Husherren - går ut om cirka ett år.

Vad som händer med den klassiska Borgen är ännu oklart.

Mer läsning

Annons