Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA:s Pavel Koubekfår pris i Årets bild

NA-fotografen Pavel Koubek har blivit nominerad i den prestigefyllda tävlingen Årets bild 2011.
- Att vinna skulle vara ett kvitto på att man är på rätt spår, säger han.

Annons

Pavel Koubek var ute på jobb för Nerikes Allehanda på torsdagen när telefonen började ringa i fickan.

- Jag tryckte bort det första samtalet, men sedan fick jag sms efter sms, och då insåg jag att det kanske var något viktigt.

Hur reagerade du när du läste sms:en?- Det var roligt förstås.

Vad skulle det betyda att vinna?- För mig skulle det vara ett kvitto på att man är på rätt spår bildmässigt.

Många av de nominerade arbetar har sin bas i Stockholm. Är det en nackdel som fotograf att inte arbeta på en rikstidning?- Det är klart att vi har svårare att konkurrera i vissa fall, som i klassen ”Svensk nyhetsbild”. Vi åker ju inte på nyhetshändelser som sker utanför länet.

Vilken typ av jobb är roligast att göra?- De jobb där det finns möjlighet att ta bilder som berör. Ämnet är inte så viktigt för mig, men jag håller helst på med lite djupgående grejer. Gärna samhällsorienterade jobb, sådana som betyder något. Men jag tycker om att göra sport och andra jobb grejer också.

Vilken av de bilder eller bildreportage du har skickat in till tävlingen är du mest nöjd med?- Reportaget om Ricky . Det känns som att det är viktigt att berätta den historien. Jag har i och för sig inga större illusioner om att man ändra saker och ting i världen, men man kan väcka frågor. Man kan väcka uppmärksamhet kring saker som folk annars inte skulle känna till.

Final i Norrköping 18 mars

Juryn i Årets bild har nominerat 32 fotografer som kommer att få pris vid finalen i Norrköping 18 mars 2011. Vem som har tagit Årets bild 2011, vem som blir Årets pressfotograf och vem som vinner och får pris i de 14 klasserna avslöjas först vid prisutdelningen.

De nominerade fiotograferna vet inte vilka av deras som har nominerats.

Kort om pavel

Namn: Pavel Koubek

Ålder: 32

Familj: Dottern Juni, 2 år

Bor: I lägenhet i Örebro

Aktuell: Nominerad i tävlingen Årets bild

Mer läsning

Annons