Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA startar padd-tv

Paddan som hittades i Sofie Isakssons sallad har blivit en nyhet både i Sverige och utomlands. Nu startar NA livesändning från paddans hem i Örebro.

Annons
I dag börjar direktsändningen från paddans tillfälliga hem.

Det var i söndags som NA:s medarbetare Sofie Isaksson hittade paddan i en salladspåse säsongsmix från Sydgrönt. Hon skrek av rädsla eftersom hon trodde det var en råtta. När det visade sig vara ett vårtigt groddjur, som dessutom fortfarande var vid liv, såg Sofie det som sitt kall att ta hand om det.

– Min dotter och jag har hämtat flugor och maskar som den får äta. En kväll satt vi vid Svartån och väntade på att myggen skulle sticka oss så vi kunde ta med dem hem, säger Sofie Isaksson.

Webb-tv  från miniväxthuset

Paddan bor i ett miniväxthus i Sofies lägenhet i Örebro. Med start i dag kan NA:s läsare följa varje steg paddan tar – i direktsändning. Sändningen pågår några dagar innan paddan släpps ut i friheten igen.

Nyheten om paddan har inte bara spridit sig över hela landet – utan även till andra länder. Sofie Isaksson har varit med både i tv och radio, och pratat om första träffen med djuret.

Den mår bra inne

NA har rådfrågat djurexperten Jonas Wahlström om skötselråd för paddan.

– Den kan må bra av ett par dagar inomhus, bara han får småkryp att äta. Det är inget som kommer att skada paddan så länge den kommer ut igen innan det blir vinter, säger han.

Sofie Isakssons 8-åriga dotter Michele blev snabbt fäst vid paddan.

– Men hon börjar tröttna, nu är det mest jag som tar hand om den, säger Sofie.

Vad heter paddan?

– Min dotter har kallat den både för Bibbi, Cicci och sitt eget namn.

Mer läsning

Annons