Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Demonstration för WUC På Stortorget

(UDPPATERAD 12.40) Hundratals elever, lärare och anhöriga ställde sig i dag på Stortorget för att  visa sitt missnöje med politikernas sätt att hantera nedläggningen av WUC.

Annons

Demonstrationen arrangerades av elevrådet på Wadköpings utbildningscenter. Målet är att försöka få politikerna att se över nedläggningsbeslutet en sista gång.

– Man kan få så bra utbildning där. Vi har massor med metod rum och sånt. Vi kan få den utbildningen vi verkligen behöver på vår skola, säger WUC-eleven Mailinda Kelmendi.

Lärarna står bakomEleverna har stort stöd av sina lärare i frågan.

– Eleverna känner ett stort behov att visa att politikerna har skött detta dåligt, och vi i personalen är helt eniga med eleverna, säger Tord Helgesson, lärare på WUC.

Begäran överlämnasDemonstrationen började klockan 11.00 och väntades pågå till 13.00. Eleverna höll tal, viftade med plakat och banderoller och överlämnade en skriftlig begäran till Lena Baastad för att få svar på väsentliga frågor.

– Ena dagen ska de behålla skiolan och andra dagen ska de lägga ner den. Man går som ett frågetecken och vet ingenting, säger eleven Martin Wikerfält.

Se klippet här.

Mer läsning