Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: En alpinanläggning - mitt i Örebro 

Den gamla klassiska Sörbybacken håller på att få ett nytt liv. En ansökan bygglov för en skidlift och värmestuga med servering är inlämnad. 

Annons
Här är detaljplanen som nu skickats in till Örebro kommun.

Se hur Sörbybacken ser ut idag i NA-tv här ovan.

Det är en privat entreprenör som vill skaka liv i den gamla skidbacken i Sörby och bygga ett aktivitetsområde kring den både på vintern och sommaren. I brev till kommunen framgår stora planer på bland annat en skidlift samt rails och hopp i backen, en servering, snökanoner, uthyrning samt slingor, hinder och hopp för mountainbike. Det ska även byggas en ”Sörbytrapp” att motionera i.

– Vi är positiva till om någon villig att göra något i Sörbybacken. Det enda vi har haft anledning att diskutera är hur vi ser på tillgången till området. Vi har inget emot att någon startar den här verksamheten. Men vi vill inte stänga av hela skogen och Sörbybacken för kommersiell verksamhet. Det är den balans som jag tycker är viktig, att hålla området öppet, säger Björn Sundin (S) ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

En ansökan om bygglov håller på att hanteras av kommunen. Tanken är att arrendera marken av kommunen när väl bygglovet är i hamn. Förhoppningen är, enligt brevet, att verksamheten ska komma i gång till vintern.

– Ja, vi är intresserade av att arrendera ut marken. Det handlar om villkor och vad det kostar, och sedan framför allt tillgång till området, säger Björn Sundin.

Mer läsning