Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Flera bilar brann samtidigt i Brickebacken

(UPPDATERAD 20:48) Med bara någon minuts mellanrum började flera bilar att brinna i Brickebacken i kväll. Vittnen såg ungdomar springa från platsen.

Annons

Klockan 18.27 larmades räddningstjänsten om att det brann i två bilar på Björkrisvägen i Brickebacken. En minut senare, klockan 18.28, inkom ett larm om att ytterligare en bil brann på Enrisvägen i Brickebacken. Mellan adresserna är det cirka 200 meter.

Flera bilar

- Vi skickade två bilar - de fick helt enkelt åka till varsin adress. På Björkrisvägen visade det sig att det var en fullt utvecklad brand i två bilar parkerade under ett skärmtak. I anslutning till de bilarna skadades ytterligare två bilar. På Enrisvägen brann det i en bil, men en bil parkerad intill skadades också, berättar Thomas Peterson, inre befäl på Nerikes brandkår.

Vet ni hur bilarna hade antänts?

- Nej, det vet vi inte. Vår personal koncentrerade sig på att släcka bränderna. Men vittnen uppgav för oss att de sett ungdomar springa från platsen. Om de har något med bränderna att göra kan jag inte svara på, säger Thomas Peterson.

På plats fanns även ett stort antal poliser, extrautrustade med kravallhjälmar.

- Ännu har vi inte gripit någon. Vi arbetar just nu med spaning och informationsinhämtning, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen. 

NA uppdaterar fortlöpande.

Tidigare NA-artiklar:

Örebropolisen får hjälp: "Vi hoppas ta fast alla"

I natt: Fyra män gripna i Vivalla

Polis attackerad av stenkastande ungdom

I natt: Fyra bilar brann i Brickebacken

Mer läsning