Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Förskola utrymdes efter bombhot

(UPPDATERAD 11:32) Ett stort antal poliser förde vid 9.30-tiden tio barn från Nybackens förskola i säkerhet efter ett bombhot.

Annons

Bombhotet ringdes in till förskolan, belägen i Lundby. Ett stort antal poliser larmades till området.

- Hotet framfördes av en okänd person. Förskolan larmade sedan till SOS alarm, säger Jan Matérne, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Polisen valde initialt att spärra av stora delar av området. Strax efter 9.30 utrymdes förskolan - sex pedagoger och tio barn fördes i säkerhet i polisbilar.

- Alla barn är på en säker plats och vi har nu involverat kommunens krisorganisation. Man blir orolig och ledsen när sådant här händer, men just nu kan vi bara avvakta polisens arbete, säger Margareta Borg, skolchef i Örebro.

Polisen kommer att söka igenom förskolan och leta efter främmande föremål - i första läget med sin vanliga personal.

- Men skulle vi upptäcka något annorlunda kan det bli aktuellt att kalla in en annan instans, men specialutrustning. Men det tror jag inte blir aktuellt, säger Jan Matérne.

Hur allvarligt ser ni på hotet?

- Det är svårt att säga. Det handlar hela tiden om bedömningar. Men just i det här fallet ville vi sätta ned foten och ta det säkra före det osäkra.

Polisen har ingen person misstänkt för hotet och ingen är ännu frihetsberövad.

NA har talat med föräldrar med barn i området - många känner ett obehag efter händelsen.

- Jag blir chockad och rädd, det var ju inte länge sen en annan förskola brann ned. Man undrar vad nån har emot förskolor egentligen, säger en förälder som NA pratat med.

Vet du mer? Har du bilder? Tipsa NA med sms/mms till 72019 eller till [email protected]!

Mer läsning