Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Gänget bussades till Odensbacken

Efter gängbråket i centrala Örebro bussades det ena gänget ut till Odensbacken där de lämnades av - och bussen åkte hem. 
- De var inte helt nöjda med det, säger polisens vakthavande befäl Dan Sööder. 

Annons

Det var strax innan klockan tio på tisdagsförmiddagen som de två gängen höll på att braka samman på Järnvägsgatan. Men polisen lyckades stoppa det ena gänget innan de vek av från hörnet på Storgatan samtidigt som antagonisterna stoppades när de sprang mot platsen från tingsrätten. 

Gänget på Storgatan visiterades mot väggen samtidigt som polisen beställde en buss från länstrafiken. Polisen lastade sedan på männen på bussen som kördes till Odensbacken, drygt tre mil öster om Örebro. Sen åkte bussen hem därifrån - utan några passagerare. Gänget fick ta sig på egen hand från Odensbacken. 

– Det stämmer. De

var inte helt nöjda med det. Det är en åtgärd som vi brukar ta till när det handlar om fotbollsmatcher och huliganer, säger polisens vakthavande Dan Sööder.

De sista personerna ur gänget lämnande Odensbacken runt 12.15-tiden. Flera polispatruller fanns även på plats i Odensbacken för att se till att allt gick lugnt till.

Polisen grep inga personer i samband med dagens gängoroligheter i Örebro. 

Det andra gänget som dök upp i morse utanför tingsrätten för att finnas på plats i samband med en rättegång har nu lämnat Örebro, enligt polisen.

Mer läsning