Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Här hetsar supportrarna varandra

Inför matchen mellan ÖSK och Elfsborg hetsade supportrar varandra utanför Behrn arena. Polis och ordningsvakter fick hålla isär grupperna.

Annons

Det var ett tjugotal supportrar från vardera grupperingen som vid 14.10-tiden försökte att tränga sig förbi vakterna för att nå den andra gruppen. Några av dem tog sig ut bland bilarna på Rudbecksgatan för att ta sig fram. Flera bilar fick stanna för att inte köra på dem - poliser markerade dock snabbt att detta var fel plats att vara på.

- Vi trodde inte att det skulle bli bråkigt, vi hade inte några indikationer på det. Men det blev det och vi avsatte stora resurser till platsen för att stävja bråken, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Två Elfsborgssupportrar omhändertogs enligt polislagens trettonde paragraf för att de utgjorde en omedelbar fara för den allmänna ordningen. De fick sitta i arresten under matchen.

- Sedan fördes de till den väntande supporterbussen för färd tillbaka, säger Jens Heide, vakthavande befäl på Örebropolisen. 

Enligt vittnesuppgifter från platsen ska supportrar ha kastat gatsten och även sparkat ned en person, men de uppgifterna kan inte polisen bekräfta.

- Jag har talat med insatsledaren och han hade inte några sådana uppgifter. Det lugnade ned sig på platsen efter att vi agerade, säger Jens Heide.

Mer läsning