Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Hotande manville förhandla via NA

En man som säger sig ligga bakom massakerhotet mot Tullängsskolan tog kontakt med NA och ville förhandla med polisen om en lösensumma. Annars hotade han att skjuta elever på skolan.

Annons
I morse stängde polisen Tullängsskolan efter hotet.

Mannen som ska ha ut utfört hotet mot skolan är 24 år och har tidigare gått på Tullängsskolan. Han bor numera i Uppsala.

- Jag gillar inte skolan och i speciellt inte rektorn där och nu ska jag kräva min hämnd, säger mannen till NA.

Mannen ville förhandla med Säpo om en lösensumma på åtskilliga miljoner och ville att NA ska förmedla den kontakten.

Vad händer om du inte får pengarna?

- Då ska alla på skolan dö.

Mannen säger att det inte känns bra att ha hotat skolan men att han kräver hämnd för vad personer har gjort mot honom. Vad som har hänt vill han inte gå in på men ger instruktioner om var han vill att pengarna ska överlämnas. Han har lämnat fullständiga uppgifter med bankkontot och adresser.

NA har tagit kontakt med Örebropolisen som sköter ärendet och där finner man uppgifterna mycket intressanta.

- Flera av de lösa trådarna knyts nu samman kring det här hotet och det är viktigt att den här människan får stå till svars för att vad han har gjort. Nu när vi har ett namn blir det djupare och allvarligare, säger Torbjörn Carlson, informationsansvarig på polisen.

Hur jobbar ni rent konkret vidare med detta?- Vi jobbar stenhårt med Kriminalunderrättelsetjänsten och håller på att spåra IP-adresser och annat.

Mer läsning

Annons