Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Inbrottsraid i natt - 15-tal bilar drabbade

Minst 15 bilar parkerade i Södergaraget drabbades i natt av inbrott.- De hade dragit med handen över mina rutor för att titta in, säger vittnet Jean Eric Rwena.(Se ett kortare svep på omfattningen i inslaget ovan.)

Annons

Inbrotten har inträffat någon gång under natten. På tisdagsförmiddagen hade polisen fått in två anmälningar om bilinbrott i garaget. 

- Men vi har uppgifter om att minst ett 15-tal bilar ska ha drabbats, så det bör komma in fler anmälningar under dagen. Gärningsmännen har krossat rutorna för att ta sig in, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Polisen har inga konkreta spår att arbeta med just nu.

- Fingeravtryck utanpå bilar blir inte bindande bevis, utan vi måste ha bevis inne i bilarna i form av exempelvis blod, fimpar eller snusprillor.

Finns någon övervakningskamera i garaget?

- Jag är osäker, men det är naturligtvis något vi får kontrollera. Vi vet inte heller hur de tagit sig in - det ska inte finnas några brytmärken på dörrar eller så, säger Anders Wallin.

Jean Eric Rwena har en hyrd parkeringsplats i garaget. När han tidigt i morse kom ned till bilen såg han snabbt flera andra bilar vars rutor var krossade. Hans bil hade dock klarat sig.

- Men jag såg att de hade dragit med handen på både sidrutan och bakrutan för att titta in. Bilen var nämligen alldeles blöt i går kväll när jag ställde ned den, berättar han.

Nu känner han en oro för att parkera sin bil på den hyrda platsen.

- Ja, visst gör jag det. Man vet inte hur de tagit sig in och kan aldrig vara säker på att de inte kommer tillbaka, säger Jean Eric Rwena. 

Mer läsning