Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Polis ingrep mot bråkiga bandysupportrar

(UPPDATERAD 17:58) Mellan 15 och 20 tillresta bandysupportrar ställde på lördagseftermiddagen till med bråk i centrala Örebro och vid Behrn arena.

Annons

- Det var ett gäng Boltic-supportrar som samlades på en krog i stan och sedan drog ned mot Behrn arena under polisbevakning. I samband med det har det skrikits en del och man har även avfyrat en raket, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Efter lunch stoppades och kontrollerades ett antal av supportrarna. Utanför Behrn arena var det senare på eftermiddagen stökigt. I samband med pausvila i matchen mellan Örebro och Boltic fick polisen ingripa mot supportrarna, som då gav sig på vanliga bandyintresserade örebroare.

- Vi gick in i så kallat läge rött - vi ville åstadkomma splittringar i gruppen genom att göra rusningar mot dem. Efter det valde vi att ta med en av de mer tongivande bråkstakarna till arresten. Då lugnade det ned sig påtagligt, säger Johan Wallenius.

Som mest hade polisen 8-9 bilar på plats. Efter matchen lotsades bråkstakarna ut ur länet med poliseskort. Ingen person är i nuläget misstänkt för något brott. 

Mer läsning