Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Polisen hårdbevakar tingsrätten - två män häktade

Polisen misstänker att personer med koppling till Black Cobra är inblandade i mordförsöket på den 20-årige Norabon.
Det bekräftas nu av både polisen och en av de misstänktas advokater.
- Det finns någon viss koppling, säger Mats Öhman, yttre kommissarie.

Annons

Han och ytterligare sex poliser finns på plats vid tingsrätten för att se till att inget händer under häktningsförhandlingarna som nu har inletts mot tre av de misstänkta.

- I och med att det funnits en hotbild från en annan sida vill vi se till att det inte blir någon konfrontation. Men vi har absolut inga konkreta hotbilder utan vi tar det säkra före det osäkra, säger Öhman.

Med ”en hotbild från en annan sida” avser Öhman det kriminella nätverket Romano och det gängkrig som rasade mellan dem och Black Cobra i slutet av förra året.

På förmiddagen inleddes häktningsförhandlingen mot en 21-årig örebroare som är misstänkt för människorov, alternativt medhjälp till det brottet. 21-åringen släpptes på fri fot efter förhandlingen.

Hans advokat, Lars Erik Saltin, bekräftar också att misshandeln av Norabon har koppling till Black Cobra. 

-Det stämmer, men min klient har ingen anknytning till dem, förklarade Saltin innan förhandlingen började.

Ytterligare ett tecken på Black Cobra-kopplingen är att en person ur gruppen dök upp i tingsrätten under onsdagen. 

Under häktningsförhandlingens öppna del fick åhörarna höra att 21-åringen nekar till brott. Därefter beslutade tingsrätten om stängda dörrar.

Totalt är fyra män misstänkta för inblandning i mordförsöket och kidnappningen av den 20-årige Norabon.

Männen greps under söndagen och måndagen, en 30-årig Norrköpingsbo och en 23-årig örebroare begärs häktade misstänkta för mordförsök och människorov. Den tredje mannen, en 21-årig örebroare, misstänks för människorov, alternativt för medhjälp till brottet. Sedan i söndags sitter en 22-årig örebroare häktad, misstänkt för medhjälp till mordförsök och människorov.

Efter att häktningsförhandlingarn a avslutats på onsdagseftermiddagen beslutade tingsrätten att häkta två av de tre männen. 30-åringen och 23 åringen häktades på sannolika skäl misstänka för mordförsök och människorov. Under förmiddagen beslutade tingsrätten att släppa en 21-årig man, misstänkt för människorov, alternativt medhjälp till brottet, på fri fot. 

Mer läsning