Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Så slog polisen till mot Gumball

Polisen i Örebro och Värmland stoppade på söndagen flera av förarna i det spektakulära lyxbilsracet Gumball 3000. Två fick körkorten indragna och nio bötfälldes. 

Annons

Ekipagen i evenemanget, som i egentlig mening inte är ett race utan ett gigantiskt PR-jippo, startade från Stockholm och gjorde lunchstopp vid Örebro slott innan man åkte vidare till Oslo. Lyxbilarna följdes av en mängd entusiastiska åskådare under färden på E18. Polisen i de olika distrikten hade också avsatt ordentliga resurser för att kontrollera bilarna.

- Vi stoppade ett antal bilar. I Värmland rapporterades nio för trafikförseelser. En blev av med körkortet. Han fick dock tillbaka det, eftersom han var på väg att lämna riket, säger Stefan Wickberg, informatör på polisen i Örebro.

Fyra deltagare låg exakt 30 km/h över högsta tillåtna hastigheten och fick dryga böter. Ytterligare fyra låg en bit under gränsen för att bli av med körkortet, men fick böta.

- I dagsläget har vi kortterminal i polisbilarna, så det är bara att dra plastkortet och betala.

I Örebro län rapporterades två personer för hastighetsöverträdelser - en blev av med körkortet och en fick bara böter.

En förare blåste positivt i alkoholkontrollen. Föraren togs med till polisstationen för en kompletterande kontroll, men då låg värdet under gränsvärdet så han tilläts åka vidare.

Polisen kontrollerade också hastigheten för åskådare till evenemanget längs med motorvägen. Fem av dem fick körkorten indragna.

Se också:

NA-tv: Se när Dolph gasar loss i Örebro

NA-tv: Dagen när Örebro förvandlades till Las Vegas

Mer läsning