Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se Per Morberg laga mat för örebroarna

Per Morberg får tusen förfrågningar i månaden att laga mat. Han accepterar fyra per år. Ett av sina framträdanden gör han på nattklubben Ritz.
– Jag är fan det hetaste kocknamnet i Skandinavien, säger Morberg.
Se inslaget här

Annons
Per Morberg förklarar för Johan Ahlgren. I bakgrunden står Peter-Lorentz Johnsson.

På fredagskvällen ska 200 gäster äta en trerätters middag komponerad av jägaren, tv-skocken och skådespelaren Per Morberg. Ett kök har riggats på scenen i nattklubben Ritz i Örebro. Där ska Morberg visa hur han tillagar wallenbergare gjorda på dovhjort från Brevens Bruk. I köket en våning upp på nattklubben jobbar fyra kockar med att göra i ordning rätterna efter Morbergs recept.

Ingen tv

Vid halv tretiden på eftermiddagen kommer Per Morberg till Ritz. NA har planerat ett inslag till webb-tv, men får kalla handen.

- Jag får inte ställa upp på rörlig bild, det blir ett jävla liv på TV 4 då.

Däremot får vi fotografera honom – efter att han spottat ut snusen.

Top notch

I köket visar han kockarna Paul Dransfield och Johan Ahlgren hur biffarna ska lagas. Efter att snabbt ha tvättat händerna drar han dem genom håret.

– Vem som helst kan göra en biff. Men om det ska bli top notch, som jag vill ha det, måste man göra på rätt sätt, säger Morberg till kockarna som följer varje steg han tar.

Fyra framträdanden

Per Morberg får, enligt egen utsago, ungefär 1 200 förfrågningar att laga mat i månaden. Han brukar göra fyra framträdanden per år. Anledningen till att han gör det på Ritz är att hans jaktkompis Peter-Lorentz Johnsson bor i länet. De fyra hjortar som tillagas har Peter-Lorentz Johnsson själv skjutit i Brevens Bruk.

Och Morberg verkar trivas på Ritz.

– Det är en schysst lokal, så här bra ställen finns inte ens i Stockholm, säger han.

Du hävdar att du är jättepopulär, hur mycket kostar det att anlita dig?- Det är väldigt dyrt.

Har du bestämt vad du ska prata om i kväll, förutom hur man lagar maten?- Nej, jag har läst tillräckligt med manus. Jag säger det som faller mig in.

Det tar drygt en timme för Morberg att visa kockarna hur biffen ska tillagas, sedan rör han sig mot sin loge.

– Jag kommer tillbaka senare och skriker och berättar vad ni gjort för fel, säger han.

Mer läsning