Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: "Vi har rätt person"

Mannen som greps i går är nu misstänkt på sannolika skäl för flera våldtäkter.
- Vi har teknisk bevisning som styrker att vi har rätt person, säger polisen Ralf Hedin.

Annons

Under en presskonferens på tisdagen berättade polisen att den 23-årige man som greps i Örebro nu är misstänkt för våldtäkt på sannolika skäl.

- Polisen har jobbat i motvind eftersom överfallen skett med långa tidsavstånd, säger Ralf Hedin, operativ chef på polisen i Örebro län.

När den 23-årige mannen greps i ett hyreshus i Örebro i går var han skäligen misstänkt till en våldtäkt och ett våldtäktsförsök. På tisdagen ändrades misstankegraden till det högre sannolika skäl. Orsaken är den tekniska bevisningen som knyter mannen till flera vådtäkter.

Polisen vill inte säga hur många våldtäkter mannen misstänks för. Men att det rör sig om flera överfall, som förekommit utomhus, är man säker på.

Polisen vill heller inte berätta vilken teknisk bevisning man har, och hänvisar till ett känsligt utredningsläge. Man uppger dock att dna-topsningen, som utförts på ungefär 500 män, nu antagligen kommer att upphöra.

Mannen är sedan tidigare ostraffad. Tidigare uppgifter har gjort gällande att det ska finnas två serievåldtäktsmän i Örebro. Men under konferensen hade polisen en annan uppfattning. Man menade att den gripne är den enda serievåldtäktsmannen, och att det under året även förekommit enskilda övergrepp.

Mer läsning

Annons