Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon kapadehans mejlkonto

Örebroaren Matteus Slivo har fått sitt hotmail-konto kapat. Enligt mejl som är skickade från hans hotmail-adress så har han blivit rånad i London och ber vännerna skicka pengar.

Annons

Mejlen är utformade som att Matteus och hans familj är på semester i London. Där har de blivit pistolrånade och de vill att drygt 15 000 kronor ska sättas över på ett konto.

Obehagligt– Det är naturligtvis inte sant och hela grejen är oerhört obehaglig. Jag har fått fem sex samtal från vänner som fått mejlet och som undrar vad som hänt. Men allt är en bluff, nån har hackat mitt konto. Nu försöker jag att komma i kontakt med ansvariga så att de kan stänga mitt konto, men det är jättesvårt. Jag har ju också annan information och viktiga dokument som jag är rädd om, så det är en besvärlig situation.

Byt lösenordStrax innan Matteus var i kontakt med NA fick han veta att flera vänner i hans närhet också fått sina adresser hackade. Nu vill Matteus varna andra och ber dem att tänka på riskerna med hotmail-konton.

– Det kanske är läge att byta lösenord lite oftare. Själv har jag haft samma i mer än tio år och det är kanske inte så bra.

Har du polisanmält det?– Jag har inte hunnit men jag ska göra det.

Enligt informatör Mats Nylén vid Örebropolisen har man inte fått in några fler polisanmälningar om kapade mejladresser.

Mer läsning

Annons